De kalief van de Reyerslaan is Hiding the Truth amongst the Fakes (Qatar edition)

Apetrots vermeldde de vermeende Midden-Oostendeskundige Majd Khalifeh  (VRT) dat hij zeer vereerd was om op uitnodiging de inleiding te schrijven van het boek Finding the Truth Amongst the Fakes (Hopelijk is zijn Engels beter dan zijn Nederlands. De VRT is wat dat betreft blijkbaar niet veeleisend). Hij is dus niet te beroerd om te laten weten dat hij daarvoor door Al Jazeera werd gevraagd. Bijzonder is dat het boek is uitgegeven door het Al Jazeera Media Institute in ... Qatar. Uitgerekend het land dat samen met Iran de grootste Palestijnse terreursponsor is, en waar dappere Hamaskopstukken in luxehotels verblijven tijdens conflicten terwijl ze hun bevolking laten creperen onder hun corrupte beleid. We lazen het werk dat beoogt om Al Jazeera en de Qatarese dictatuur die hun activiteiten betaalt voor te stellen als een waarheidslievende nieuwsaanbieder. En waarempel Khalifeh schreef een volledig hoofdstuk. 


Het mag dan  ook niet verbazen dat Khalifeh onderscheiden werd als “Ambassadeur van de Vrede” van Pax Christi.  Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat  Khalifeh zelf liet weten dat hij de Jodenhaat al met de paplepel naar binnenkreeg. Iets dat bij de Jihad-babes en seuten van deze anti-Joodse organisatie wellicht de doorslag gaf.

Joden zijn moordenaars, 

De onpartijdige berichtgeving van de VRT kennende, ook die nadat  Al Jazeera journaliste Shireen Abu Akleh (omkwam tijdens een vuurgevecht, en in het bijzonder die van mytholoog van dienst Khalifeh,  nemen wij de vrijheid om de titel van het boek te wijzigen in Hiding the Truth Amongst the Fakes.  (Voor alle duidelijkheid: wij pretenderen hiermee niet te weten of de Al Jazeera journaliste  door een Israëlische of een Palestijnse kogel geraakt werd). De berichtgeving over de begrafenis door de VRT was ronduit beschamend. Neen, de politie greep niet in “omwille van de Palestijnse vlaggen”, maar op verzoek van de familie omdat extremistische relschoppers de kist probeerden te kapen om, tegen de wil van de familie in, nog eens met het lijk rond te zeulen en de politie met stenen te bekogelen. Vergelijk het met baldadigheden waarmee ook onze politiediensten en hulpdiensten bij de uitoefening van hun werk geconfronteerd worden.

De VRT schreef zelfs dat de dood van de journalist een moord was en beriep zich daarvoor op een 'verzonnen' VN-statement. Daarmee stapt de zender schaamteloos in de Middeleeuwse fakenews traditie van Joden die opzettelijk mensen vermoorden. Bij de Qatarvrienden van Khalifeh is die fabel springlevend tot op de huidige dag. Bij het opvolgen van sociale media zie je dat de VRT oproepen tot moord ongemoeid laat. Een nieuwe ontwikkeling is het grote aantal vergelijkingen van Joden met "beesten" die de zender ongemoeid laat. 

YouTube waarschuwt 

De grootste aanbieder van berichtgeving in videoformat YouTube vermeldt bij elke videoclip van Al Jazeera de bekende waarschuwing dat de zender deels of volledig gefinancierd is door Qatar.  Probeer maar en kies uit het grote aanbod eender welke clip en u wordt altijd gewaarschuwd. Hoe is het dan te verklaren dat een Openbare Omroep een samenwerkingscontract heeft met deze zender en hun Midden-Oostenexpert meewerkt op de manier die we hierboven beschreven?


   screenshot P-magazine 


Martien Pennings 

Op zijn blog schreef de Nederlandse auteur en historicus Martien Pennings (**) al in 2014: Pallywood, de Palestijnse industriële mediamachine die onophoudelijk leugens en haat spuit over het conflict, vindt zijn grootste afnemers van ‘objectief nieuws, heet van de naald‘ onder de Vlaamse ‘mensenrechten’ organisaties zoals Vrede vzw van “Hamasboy” Ludo De Brabander en bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen van spreekbuis en “Jihadbabe” Brigitte Herremans.

Sport boven alles, voetbal en de monarchie van Qatar 

Nu het parket een onderzoek geopend heeft naar aanleiding van de verregaande normvervaging en persoonlijke verrijkingen bij de VRT kunnen ook de geldstromen van Qatar naar Al Jazeera aan de Zenne eens onder de loep genomen worden. Sporza? 

** Martien Penning is de auteur van het boek Israël bestaat en is de meest legitieme natie ter wereld. Te koop via deze link



Reacties