Pax Christi en de Nakblabla

De overjaarse Chiroleiding van Pax Christi  promoot een aantal evenementen voor iedereen die ofwel heimwee heeft naar de jeugdbeweging en als rechtgeaarde woke - zou dit een pleonasme zijn? - bakfietsgewijs en correct denkend zinvol door het leven wil bewegen op een solidaire, inclusieve, minderhedenlievende (met exclusie van Joden natuurlijk), en planeetreddende wijze.

Nu zelfs deze betere helft van de beschaafde mensheid enigszins oorlogsmoe wordt van de aanhoudende dagelijkse frontgruwelen in Oekraine, ziet Pax Christi de kans schoon om zich weer terug wat meer te concentreren op haar kerntaak als officieuse afdeling van het Palestinian Institute of Public Diplomacy (PIPD): Israelbashing en Jodenjennerij. Dit alles gehuld of beter verhuld in een naar wierook ruikende wolk van hypocriete humanitaire vredelievendheid. 

Pax Christi verwijst met enige regelmaat naar het Palestinian Institute of Democracy  i.p.v. Diplomacy. Met het Palestijnse leiderschap voor ogen is dat een billenkletser van formaat! Pax Christi verliest nooit de  kerntaak uit het oog: het uitrollen van allerhande propaganda-activiteiten als onderdeel van deze Palestinian Public Diplomacy.

De Joodse vluchtelingen die Pax Christi onder het kazuifel van Vervaele verstopt

De ludieke actie,  voor alle mensen van goede wil, die nu op het programma staat is het promoten van de Palestijnse nakba. Ten behoeve van de modale integratie-Vlaming die zich nog geen NGO-'Midden-Oostenexpert' mag noemen en wiens Arabisch bijgevolg nog niet op punt staat, geven wij hier de Nederlandse vertaling van 'Nakba' als 'Catastrofe'. Hoe hebben onze kajotters dit aangepakt? Na een obligate brainstormsessie bij muntthee en baclava, werd het idee der stiltecirkels uitgebroed. Excuseer: de correcte benaming - ook wij kunnen politiek correct zijn - is de Nakba-stiltecirkels. Een event om met de ganse familie aan deel te nemen. 

De reuze+stinkzwam in het Hallerbos 

De echte ingewijden echter beweren dat dE stiltecirkels onstonden nadat Pax Christi directeur Annemarie Gielen, een complete nakba op haar eentje, op haar bezem naar een heksenconvent in het Hallerbos vloog. Daar bespraken de Pax Sojaseuten  na enig boomknuffelen en het aanbieden van hun vleselijke offer aan de Brabantse hogepriester hoe ze binnenkort de situatie  in Oekraïne op magische wijze konden optimaliseren om de Jodenhaat verder op te poken. De ongewassen, gedrogeerde en straalbezopen ogende hogepriester danste van puur contentement in zijn blote reet door het bos bij het aanschouwen van zoveel inventiviteit bij zijn wicca-ingewijden.  


Daarover later meer… 


Reacties