Serie "Vervaele Verveelt Nooit" (Deel 3 Nicht nur die Juden)

Allen die nog onvoldoende ge-woke-d zijn en nog niet op de enige correcte manier hebben leren denken dienen zich bij hoogdringendhed te laven aan de bron der mystieke wijsheid die u kan vinden in E.H. Vervaeles verzamelde vrijdagspreken "Ik weiger te haten". Dit doorwrocht werk vol penetrante bedenkingen en inzichten, ja zelfs eerder niet-geopenbaarde waarheden, ligt binnen ieders bereik. Het boek staat nu al weken nummer 1 op de Vlaamse bestsellerlijst en er wordt tevens hard gewerkt aan allerlei vertalingen. 

 De bronstige Palestijnse literaire ambities voor Vlaamse Vervaele

De vertaling van Vervaeles preken in het Pallies staat in de steiger en zal binnen afzienbare tijd te verkrijgen zijn in de Gazaanse boekhandel "From the river to the sea"Mahmoud Abbas, president voor het Leven, heeft aan de afdeling Letteren van de Pax Christi University in Nablus de opdracht gegeven om een Pallie woordenboek samen te stellen en een grammatica te ontwikkelen. Niemand wil het met zoveel woorden gezegd hebben maar het is duidelijk dat een toekomstige Palestijnse vertaling van de homilieën van Vervaele de rechtstreekse aanleiding zijn voor deze gigantische opdracht. 

"We kunnen dan ook eindelijk retro-actief een tekst schrijven voor ons onbestaande nationale hymne die uit de Bronstijd stamt" liet het Pallie-ministerie van onderwijs weten. Minister Kitir (VOORUIT geschoven vanuit de PvdA-cel die de socialistische vakbond beheert) is momenteel in Israël en beloofde meteen niet alleen de Belgische financiële steun aan allerlei jihadistische terreurgroepen te verhogen maar daarnaast extra budget vrij te maken voor dit taalkundig project. 

(Een eerder woordenboek,  van de nonkel van Arafat, Grootmoefti Al Hoesseini, oprichter van een SS-brigade, werd verworpen omdat het vrijwel uitsluitend Duitse leenwoorden bevatte. De weduwe van Arafat zou naast de vuile onderbroeken van haar echtgenoot ook nog een origineel exemplaar van dit woordenboek in haar bezit hebben). 

Vervaeles adagium: "Nicht nur die Juden, sondern auch Israel und die Juden und ihre Freunde sind unser Unglück" (*)

De maagd van Hamasprocessie in Gent
Vooraleer we aan een analyse, of exegese, van dit nieuwe religieus-politieke meesterwerk beginnen, geven we u meteen al de synthese die u, zo hopen wij tenminste, enigszins als baken kan dienen als u Vervaeles mystieke magnus opus ter hand neemt: Vervaele vertrekt vanuit de "moral highground" van een fundamenteel antiracistisch "in-het-leven-geworpen-zijn". Hij legt meteen de vinger op de wonde wanneer hij het antisemitisme als een van de meest uitgesproken vormen van racisme definieert (n.v.d.r. En zoals u in latere bijdragen zal kunnen lezen: niemand ten westen van de Oeral is zo vruchtbaar in het creatief genereren van definities allerhande). 
x

Om dit antisemitisme effectief te kunnen bestrijden, en eens en voor altijd te bannen, stelt Vervaele terecht dat men zonder omwegen "zu dem Sachen selbst' moet doordringen om zo het kwaad met de wortel te vatten en radicaal uit te roeien. Met wat de Engelsen "a stroke of genius" zouden noemen, maar dat E.H. Vervaele eerder nederig toeschrijft aan de genadige inspiratie van de Heilige Brigitte, Maagd van Hamas, stelt deze zowel reizende als  rijzende  "Sterre der Zee", zoals sommige van zijn lokale Oostendse adepten hem meer en meer beginnen te roemen, met een onwrikbare logica vast dat de wortel, de "causa ultima" als het ware, van het verfoeilijke antisemitisme zonder meer bij de Joodse staat ligt, evenals bij alle Joden en Jodenvrienden die zich niet actief inzetten om deze emanatie van het pure Kwaad met alle mogelijke middelen te bestrijden.

(*) Zie link Wikipedia Die Juden sind unser Ungluck

Vervaele komt uit het PvdA-klooster en houdt het niet bij woorden maar wil praxis: zijn dwingende logica nodigt ons allen dan ook uit om samen op weg te gaan en aan te sluiten bij deze nieuwe kruistocht tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor dit antisemitisch racisme; een moedige, heilige kruistocht tegen het Joodse fait accompli dat Israël heet. (Wordt vervolgd want ook in een volgende aflevering putten we opnieuw voor u uit Vervaeles inspirerende Bron der Wijsheid). 

Practische informatie: we ontvingen meerdere e-mails van enthousiaste lezers die meer informatie vroegen over leven en werk van de Heilige Maagd van Hamas. We zullen uw vragen publiceren en ze naar godsvrucht en vermogen beantwoorden. U mag verdere opmerkingen en/of vragen altijd sturen naar israel.ongecensureerd@gmail.com. Op die manier dragen wij op onze bescheiden wijze bij om de Bond van de Heilige Maagd te 'onlasten'. Wel willen wij nu al zeggen dat aanbidding van E.H Vervaele niet geoorloofd is, denk aan het aanbidden van een ander kalf in het verleden, een vorm van verwerpelijke afgoderij die veel onheil veroorzaakte zelfs al was dat dier van goud. 

Reacties