VRT sterjournalist vergeet eigen fakenews te checken

VRT bestrijdt "Fake News", o.a. door "fact checking". Ze leveren de kijkers zelfs tips & methodes om dit zelf te doen. Ironisch genoeg produceren ze via deze zelf-promotie als objectieve nieuwsverstrekker zelf op subtiele wijze propaganda. En vanzelfsprekend koos de omroep"toevallig" voor hun klassieke lievelingsconflict: dat tussen Israël en "Palestina". Dat onze neutrale overheidsomroep steevast de militante Palestijnse kaart trekt is niet eigenaardig als u kennisneemt van hun relatie met Qatar.



Levert Qatar een harem of Fakenews? 

De VRT sloot namelijk een samenwerkingscontract met Al Jazeera waarin ze geen inzage wil verlenen ook niet in het kader van de Wet op de Openbaarheid van Bestuur. Volgens het Qataarse filiaal aan de Zenne is het onmogelijk omdat er een vertrouwelijkheidsformule in de overeenkomst werd opgenomen die bindend is en bekendmaking van de inhoud onmogelijk maakt. (nvdr: deze alinea bevat geen satire en is gedocumenteerd. Met andere woorden klaag me aa











En wat hebben de ster-factcheckers van de VRT ontdekt?
Wel sterjournalist Xavier, de achternaam ben ik vergeten... eu ... Xavier de Ferme?, heeft het over een foto van een Oekraïens meisje dat zich tegen een Russische soldaat verzet. Dat beeld wordt vervolgens geïdentificeerd als fake. “Het gaat immers niet om een ‘moedig meisje uit de Oekraïne-oorlog maar, u raadt het ... om een foto van een Palestijnse jeugdige activiste en een Israëlische soldaat. De VRT vergeet erbij te vertellen dat ze over Tamimi en haar terroristenfamilie wekenlang zelf dermate eenzijdig nieuws de ether instuurde. De openbare omroep produceerde daarmee haar eigen namaaknieuwsconcept.



Nakende campagne
Waarom uit de talloze conflicten wereldwijd weeral focussen op het Israëlisch-"Palestijns" dispuut? Misschien niet zo toevallig als het lijkt. Het Al Jazeera van de Reyerslaan probeert zo subtiel Israël te associëren met Rusland en de geliefde "Palestijnen" met de dappere Oekraïense slachtoffers.
Onder druk van Qatar stapt onze openbare omroep vroegtijdig in het geplande anti-Joodse project om na beëindiging van de oorlog in Oekraïne de Joden in Israël en bij uitbreiding in ons land te demoniseren. De campagne zal lopen onder de slogan Israël = Rusland & Palestina = Oekraïne. Op de hoofdkantoren van Broederlijk Delen, de Mensenrechtenliga, Pax Christi, Intal knallen nu al de champagnekurken tegen het plafond. De Warmste Weekmedewerkers van Studio Brussel zijn al een ‘geld hier, wij weten er wel raad mee’- actie aan het voorbereiden.

Lees ook deze informatie over een vernietigend rapport over de normvervaging bij de VRT.
x

Reacties