Jodenhaat in België deel 1: inleiding Jodenhaat bestrijden heeft geen zin.

Om meer dan één reden blijft het definiëren van Jodenhaat een bijzonder moeilijke oefening. Het woord 'antisemitisme' is sluw bedacht door een Jodenhater. (*) We zijn echter reeds al te lang op het punt beland waar onze Belgische Jodenhaters  zelf willen bepalen wat Jodenhaat  is en vooral wat niet. Daarbij vermijden ze zorgvuldig het duidelijke woord Jodenhaat en spreken van antisemitisme. Vooral anti-zionisme mag volgens hen kost wat kost niet gezien worden als de recente vorm van Jodenhaat  die het wel degelijk is. Anti-zionistische propaganda leidt tot zgn. "humanitaire" hulp die omgezet wordt in raketten en munitie bedoeld om zoveel mogelijk joden te vermoorden. 

Hatikvah.be vindt het hoogtijd om na jarenlange opvolging van de nieuwe (of teruggekeerde) Jodenhaat in België dit fenomeen in de schijnwerper te plaatsen. Een van onze belangrijkste conclusies en aanbevelingen is dat Jodenhaat niet moet bestreden worden. Dat is immers onmogelijk gebleken, zo leert de geschiedenis van het belasteren, verdrukken en tenslotte, onvermijdelijk, het vervolgen en vermoorden van Joden. Hoe zeer na WOII de wens "nooit meer" ook moge luiden.

Jodenhaat kan formeel niet genieten van straffeloosheid maar het weze gezegd dat niet elke vorm van Jodenhaat tot een veroordeling kan of moet leiden. Niet alle Jodenhaat is strafbaar en daar weten de Vlaamse Jodenhaters  verduiveld goed mee om te gaan. Vandaar het statement: "Niet het antisemitisme moet bestreden worden maar de antisemieten." En dat kan door verdiende afkeur en terechtwijzing.


In vele landen, met België in pole position, staan immers de potentiële 'moordenaars van morgen' in dichte drommen aan te schuiven om Joden en hun joodse staat te demoniseren vanuit de veilige poorten van de medische, de journalistieke, de academische, en de politieke wereld. Dat is niet anders bij de -vaak katholiek of humanitair geïnspireerde -'middenveldorganisaties'. Ze krijgen alle steun van NGO's die niet aarzelen om terreurbanden te onderhouden,  tuk lijken op het ontwijden van Holocaustherdenkingen en  zich binnen wurmen in memorialen en musea.

De 'holle-bolle-geld-hier'-Gijzen 

De medewerkers van de NGO-pretparken, waar een all inclusive luizenleven  langer dan een dagje in de Efteling of Plopsaland duurt,  zijn gedreven en bedreven kampioenen in het vakkundig binnenrijven van ongecontroleerde overheidssubsidies. Hun politieke vrienden knijpen graag een oogje dicht, zo ze er al niet actief aan meewerken. De betrokken NGO's krijgen op hun beurt bijval van vele goedgelovige burgers die van overal enkel de pensée unique over. De deugneuzen ratelen onverminderd de bekende riedel ter land ter zee en in de lucht:  "Israëlische bezetters; onderdrukkers, kolonisatie,  het apartheidsregime , mensenrechtenschendingen" dag na dag  ingelepeld krijgen. 

Dag na dag ratelen de deugneuzen onverminderd de bekende riedel ter land ter zee en in de lucht: "Israël: bezetter, onderdrukker, kolonisator, apartheidsregime, schender van mensenrechten, etc." Helemaal van de pot gerukt is hun systematisch gewauwel over "genocide" of "misdaden tegen de mensheid".

De 'antiZemieten'

De Jodenhaters bedienen zich van een nieuwe vermomming en verschuilen zich achter het anti-zionisme; een zoveelste pervertering met een haatdragende anti-discours dat zich tegen Israël keert, de enige Joodse staat ter wereld en bovendien de enige democratie in het Midden-Oosten. Het gaat om meer dan semantiek waarbij linksextremisme en islamisme de handen in elkaar slaan om Israël te demoniseren. Om die reden kozen wij ervoor om pro-actief niet te spreken over antisemieten maar van antiZemieten. De reden daarvoor zijn velerlei. Jodenhaat is immers een persoonlijke haatgevoelens dat moeilijk te bewijzen valt maar antiZemieten zijn aantoonbaar verantwoordelijk voor het genereren van Jodenhaat, of ze nu Ludo Abicht, Brigitte Herremans, Marc Van Ranst, Phara de Aguirre, Lode Vanoost of Walter Zinzen heten. Of ze aan de slag zijn bij UNIA of bij het Vlaams Vredesinstituut of zelfs bij Kazerne Dossin of nu vlug naar het Hannah Arendt Instituut (HAI)  zijn gaan lopen verandert niets aan het probleem. 

Soms ligt het moeilijker:  heeft historicus Bruno De Wever last van Jodenhaat of gaat het om ordinaire broederhaat? Of bekleden sommigen zich na een georchestreerd bezoek à la Pax Christi graag met het aureool van Midden-Oostenexpert? Of spelen er electorale motieven bij de Groene vrienden van Hezbollah en Hamas? Gaat het om aangeboren voorliefde voor dictaturen en massamoordenaars zoals bij extreemlinkse mantelorganisaties van de communistische PvdA/PTB? Of spelen er lokale kwesties zoals bij Hilde Crevits? Reden genoeg om ook hen als antiZemieten te labelen. Zeker na de vaststelling dat ze  hardnekkig  hun gif in de samenleving blijven injecteren. 


De boodschap is hard maar noodzakelijk. Vanaf de kleuterklas tot aan de onderzoeker aan onze universiteiten is de hersenspoeling zo geslaagd dat elke afwijking van de verkondigde mythes over de Arabieren in de regio als een complottheorie wordt ervaren. Wie is op de schoolbanken ontsnapt hun laster? Welk media- of persbericht staat niet bol van de historische leugens en de propagandistische bewoordingen als "Palestijn", "bezetting", "kolonisten", "wereldgemeenschap" of "humanitair recht"? 

Geen vaccin dus verluchten en afstand houden 

Het virus verdrijven is de enige optie maar er is geen vaccin. Afstand houden en het venster opengooien  en verluchten is nodig om de anti-Joodse contaminatie in te perken. Aantonen waar en waarom de strategie om Joden in Israël en elders te demoniseren werd ontwikkeld en met welk doel is geen luxe. Joden en hun vrienden weten dat de geplande toekomstige ellende voor Joden niet zal eindigen met alleen maar miserie voor Joden. Het zal uiteindelijk iedereen treffen. De islamistische extremisten en de linksextremisten kunnen nauwelijks wachten om u en ons te laten ontwaken in hun woke-horrorwereld waar de werkelijke bedoelingen van hun mensenrechtengeneuzel voor iedereen duidelijk zal worden.

William Marr, een anti-Joodse volksopruier uit het negentiende-eeuwse Duitsland, is de bedenker van de oorspronkelijke term ‘antisemitisme’. Hij gebruikte de door hem bedachte term om zijn visie van een raciale strijd tussen Joden en Germanen, gebaseerd op etniciteit en niet op religie, te omschrijven. Een strijd die volgens hem niet te beslechten was met normale middelen. William Marr gebruikte ‘semiet’ als een raciale term om Joden aan te duiden maar de werkelijke bedoeling daarvan was om aan de zogenaamde ‘Judenhass’ (Jodenhaat) een (pseudo)wetenschappelijk vernislaagje te geven. Voor hem en alle antisemieten na hem is ‘anti-semitisme’ een reactie tegen Joden. Maar antisemitisme is in werkelijkheid niet gericht tegen Joden als mensen van vlees en bloed maar is een onafhankelijk denkpatroon dat niet in relatie staat tot enig bestaand Joods handelen en komt in zijn puurste vorm evengoed voor in een omgeving waar er geen enkele Jood of Joden in de verste verte te bespeuren valt.

Reacties