BDS is antisemitisme, een beter woord voor antisemitisme is Jodenhaat

Rabbijn Jonathan Henry Sacks,  (Lambeth (Groot-Londen), 8 maart 1948 - 7 november 2020) was een Brits geestelijke, filosoof, theoloog, auteur en politicus. Sir Sacks was tussen 1 september 1991 en 1 september 2013 opperrabbijn van de Verenigde Hebreeuwse Congregatie van het Gemenebest en was van 2009 tot zijn overlijden lid van het Britse Hogerhuis. In 2016 ontving hij de Templetonprijs voor zijn levensbeschouwelijke bijdrage aan het maatschappelijke debat en zijn rol in de interreligieuze dialoog. Bekend is hij onder meer vanwege zijn reeks commentaren op de vijf boeken van de Tora; Verbond en dialoog, joodse lezing van de Tora. In een aantal  animaties geeft Sacks zijn visie over een aantal onderwerpen. Hieronder over de antisemitische BDS-beweging. 

DBIO parels voor de zwijnen 

In ons land zijn er genoeg NGO's die bij voortduring oproepen om Israël en Joden te boycotten. Sommigen,  zoals de extremistische  Els Van Hoof (CD&V) kunnen het niet laten. Deze Israëlhatende matrone is  voorzitter van de kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen, zij weet dat het woord BDS zwaar beladen is en opteert voor een sluwere versie met de naam DBIO. Dat staat voor 'Don't Buy into Occupation' 

Een ziekelijk truukje  waarmee men evengoed oproept om de Joden in de Joodse staat te boycotten. Ook al zijn de Arabieren er het slachtoffer van. Of met andere woorden mevrouw Van Hoof als het knort gelijk een varken, een krulstaart heeft en zich in het vuil wentelt en stinkt als een varken dan is het een zeug. (Of een beer voor de wokewappiesgendergevoeligen onder ons) 


x

Reacties